AMRAP for Life @ CrossFit Lier

Ten voordele van TO WALK AGAIN

Op zaterdag 7 december 2019 zullen we vanaf 12u00 's middags met maximum 30 personen verspreid over 5 teams elk uur minimum 500 herhalingen per team moeten bijeensprokkelen. Men krijgt elk uur drie CrossFit-bewegingen die gebruikt moeten worden en dit gedurende 24 uur. Er mogen nooit 2 mensen per team tegelijk aan het werk zijn en de gym van CrossFit Lier mag nooit verlaten worden tijdens de volledige 24-uur-durende actie.
Elke deelnemer zorgt voor zo veel mogelijk sponsors en al het opgehaalde geld zal integraal doorgestort worden naar To Walk Again.

Waarom dit goed doel?

Mensen met een fysieke beperking gaan vaak door een nachtmerrie tijdens hun revalidatie. Of ze nu slachtoffer werden van een ongeval of geboren zijn met een fysieke beperking...In beide gevallen moeten ze enorm rekenen op hun wilskracht. Net daarom inspireren zij ons enorm. Op momenten dat we het lastig hebben, moeten we de vergelijking maken met hen en beseffen dat ons lastig momentje voor hen gewoon dagelijkse kost is.
Als actieve CrossFitter kom je zulke momenten wel eens tegen tijdens een zware workout. Op dat moment moet onze 'drive' er zijn om nog even door te gaan. Onze mentaliteit stelt niets voor in vergelijking tot de power die mensen met een fysieke beperking dagelijks ontwikkelen. Daarom willen we hen met een 24-uur-durende actie laten voelen dat ze er niet alleen voorstaan. We zullen er alles aan doen om voor hen zo veel mogelijk geld in te zamelen, zodat zij ook het plezier van sporten zo vaak mogelijk zullen kunnen beleven via de To-Walk-Again-ondersteuning.

TO WALK AGAIN

To Walk Again betekent HOOP op een actieve toekomst met mogelijkheden in plaats van beperkingen. Zij biedt kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking en hun entourage, laagdrempelige en aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten aan via (eigen) aangepaste accommodatie en materialen. To Walk Again biedt daarnaast een uniek en innovatief revalidatieconcept aan. Op basis van hoogtechnologische apparatuur (zoals de staprobot) verlegt ze de fysieke, medische en mentale grenzen van mensen met een fysieke beperking. Yes we can!

Bekijk dit goed doel