Amigos de Tapori verkopen Ecuadoraans artisanaat ten voordele van Tapori

Ten voordele van Tapori benefiet VZW

verkoop van Ecuadoraans artisanaat : sjaals, sjerpen, mutsen, handschoenen, plaids, kerstkaarten, juwelen, hangmatten, kerstversiering

Waarom dit goed doel?

Als Amigos de Tapori zetten wij ons in voor Tapori omdat dit een project is van een Moorseelse arts Inge Debrouwere die al meer dan 25 jaar werkt en woont in Ecuador.
Tapori ligt en is werkzaam in Pomasqui (Ecuador), een armoedige voorstad van Quito. In Tapori wordt laagdrempelige gezondheidszorg aangeboden aan de meest maatschappelijk kwetsbare bevolking van Pomasqui.

Tapori benefiet VZW

Tapori ligt en is werkzaam in Pomasqui (Ecuador), een armoedige voorstad van Quito. In Tapori wordt laagdrempelige gezondheidszorg aangeboden aan de maatschappelijk kwetsbare bevolking van Pomasqui. De werking van Tapori bevat vier luiken: Een medisch-sociaal luik waarbij dokters, tandartsen en psychologen betaalbare gezondheidszorg aanbieden. Een revalidatieluik dat mensen met een beperking reeds ontwikkelings- en gezinsgerichte begeleiding geeft. Een educatief luik dat bestaat uit o.m. huiswerkbegeleiding en een avondschool.
Een micro-economisch luik bestaande uit de verkoop van fairtrade voeding, recyclage van papier en karton. Via deze projecten genereert Tapori ook eigen werkingsmiddelen.
Elk jaar maken minstens 1000 verschillende mensen gebruik van de diensten van Tapori. Met deze benefiet geven jullie een grote boost aan de werking van de organisatie. Door jullie financiƫle bijdrage kunnen de loonkosten van de werknemers voor een langere tijd verzekerd worden.

Bekijk dit goed doel