Amenra 'De Rustplaetse'

Ten voordele van Ontrafel

De Rustplaetse

In het kader van de Warmste Week organiseert Uitzicht in samenwerking met Wilde Westen "De Rustplaetse": een akoestisch concert van Amenra.

De opbrengst gaat integraal naar vzw Ontrafel: een expertise- en begeleidingscentrum voor kinderen, jongeren en hun gezinnen.
Via therapie helpen zij hen op weg met breed verlies, rouw, emotionele pijn, trauma en groeiprocessen.

Dit concert gaat door op de unieke locatie Crematorium Uitzicht.
Alle ticketkopers kunnen zittend van het concert genieten.

Waarom dit goed doel?

In de werking van crematorium UITZICHT worden we dagelijks geconfronteerd met rouw en verlies.
Ook Amenra, de band waarmee we samenwerken, schrijft muziek die vertrekt vanuit pijn maar wil via de muziek een helpende hand zijn.
We vinden het belangrijk dat mensen die geconfronteerd worden met pijn en verlies daar op een goede en structurele manier in begeleid kunnen worden. vzw Ontrafel focust zich op jongeren en gezinnen in moeilijke situaties. Daarnaast zetten ze zich ook in voor het brede publiek.
We herkennen ons volledig in het verhaal van vzw Ontrafel, en daarom hebben wij samen met de band voor hen gekozen.

Ontrafel

Vzw Ontrafel, "Bleekweide Kortrijk", is een expertise- en begeleidingscentrum voor kinderen, jongeren en hun gezinnen dat deel uitmaakt van het Bleekweide-netwerk in Vlaanderen. We gaan samen op weg met breed verlies, rouw, emotionele pijn, trauma en groeiprocessen.
We bieden zowel individuele begeleidingen als groepsbegeleidingen aan, zetten schoolprojecten op en organiseren (vormings)activiteiten voor het brede publiek.
Hierbij mag niemand in de kou blijven staan.
Een luisterend oor via ons meldpunt, geen wachtlijsten waardoor de hulp laagdrempelig wordt, ...
Via ons hulpfonds maken we begeleiding en therapie mogelijk voor kinderen en jongeren waarvan hun gezin het financieel niet breed heeft.

Bekijk dit goed doel