Alternatieve Kerstmarkt

Ten voordele van Move for Parkinson vzw

Wij verkopen tijdens de kerstmarkt, georganiseerd door de Oud-Turnhoutse KWB, de smakelijkste pannenkoeken, de lekkerste boterhammetjes met verrukkelijk spek en serveren dat met een heerlijk geurende, warme koffie...

Waarom dit goed doel?

Omdat deze verschrikkelijke ziekte nog steeds tot de categorie "ongeneeslijk" behoort en wij die zo snel als mogelijk van die lijst zouden willen zien verdwijnen.
Bovendien blijft ze door allerlei acties in de actualiteit.

Move for Parkinson vzw

De ziekte van Parkinson tast o.a. de controle over de spieren aan wat in het beginstadium beven tot gevolg kan hebben. Dit wordt erger tot men o.a. zijn spieren totaal niet meer onder controle heeft. Een moeilijk ziekteproces waarbij het lichaam langzaam aftakelt. Door allerlei acties, zoals de beklimming van de Mont Ventoux, willen we de zieke meer zelfvertrouwen geven zodat hij/zij zich niet afsluit en blijft naar buiten komen. Anderzijds trachten we te sensibiliseren zodat men vertrouwd raakt met de bevende medemens en de ziekte niet verward met een drankprobleem. Het is belangrijk dat mensen met de ziekte van Parkinson zich zo goed als mogelijk in hun vel voelen.

Bekijk dit goed doel