ALS-Socks For Life

Ten voordele van ALS Liga

We (Onze firma STYXX) financieren de productie van de sokken volledig zelf om een zo groot mogelijke opbrengst te genereren. 1 paar sokken kost 10 EUR en je hebt 4 verschillende modelletjes voor jong en oud. We verkopen ze via onze Facebook- en Instagram-pagina en via verschillende verkooppunten. Bovendien vragen we aan een paar boegbeelden zoals bv. Jeroen Meus, Ann Lemmens, Simon Mignolet, ... om een foto te posten met onze sokken om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren. Tot nu toe hebben we al meer dan 700 paar sokken verkocht maar we gaan voor veel meer.

Waarom dit goed doel?

Omdat mijn goede vriend Wannes vorig jaar in november op 37-jarige leeftijd de diagnose ALS kreeg. Niet alleen zijn wereld stortte in. Ook die van zijn vrouw, zijn kinderen, zijn familie en zijn vrienden. En dan sta je machteloos. Je weet niet hoe de ziekte gaat evolueren en elke goede dag is er 1 die we moeten koesteren.

Omdat ALS nog steeds ongeneeslijk is en ik toch iets wou doen, wil ik alle opbrengst van mijn sokkenverkoop storten aan A Cure For ALS.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel

Video's