ALS het maar goed komt

Ten voordele van ALS Liga

Wij gaan van deur aan deur om te vragen aan mensen of we iets voor hun kunnen betekenen. We nemen ook producten met ons mee en vragen of ze geïnteresseerd zijn om het te kopen.

Waarom dit goed doel?

Wij vinden het zeer belangrijk dat de mensen die ALS hebben zowel mentaal als sociaal gesteund worden door deze zware ziekte. Wij zamelen voornamelijk geld in voor het onderzoeksfonds A Cure For ALS.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel