Allemaal Cava!?

Ten voordele van Te Gek!?

Door het kopen van onze Cava?en Oe ist? kledij steun je niet enkel financieel Te Gek?! maar help je zelf mee het taboe rond geestelijke gezondheid te doorbreken.

Draag onze truien en t-shirts op jouw werk, jeugdbeweging of sportclub. Spreek erover zondag bij de bomma op de koffie of vrijdag met je maten op café maar stop vooral niet met de vraag te stellen, Cava?

Waarom dit goed doel?

Enkele jaren geleden heb ik heel hard afgezien van mijn mentale gezondheid en door te praten en vooral te leren praten is alles goed afgelopen en ben ik daar al een sterker persoon uitgekomen.

Tot midden augustus. Elke dag voelde aan als een veldslag die ik moest overwinnen, alleen moest overwinnen. De vraag "cava?" of "Oe ist?" werd talloze keren gesteld en hoewel ik niets liever wou dan te antwoorden met een neen of een uitbarsting van tranen was het antwoord telkens een cava. Enkele weken geleden heb ik neen durven zeggen en hulp durven vragen, enorm moeilijk maar zo broodnodig.

1 op vier Vlamingen wil neen zeggen, wil in tranen uitbarsten maar durft het niet. Deze actie levert twee zaken op:
1. Centjes die Te Gek?! goed kan gebruiken het taboe rond geestelijke gezondheid te doorbreken.
2. Door onze Cava? & Oe ist? kledij te dragen zorg je er mee voor dat het onderwerp bespreekbaar wordt en dat mensen sneller hulp durven vragen.

Te Gek!?

Te Gek!? is een initiatief dat geestelijke gezondheid bespreekbaard wil maken in Vlaanderen. Selah Sue is meter van het project, Guy Swinnen is onze peter.
Over geestelijke gezondheid en psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl ongeveer één op vier personen in België ermee te maken krijgt. Het overkomt niet alleen anderen maar ook onszelf, onze kinderen, ouders, familie, vrienden, buren, kennissen... En toch wordt er nog steeds met mondjesmaat over gepraat.
Het project Te Gek!? wil die drempel slopen. Het wil geestelijke gezondheid bespreekbaar maken en streeft naar een juiste kijk op mensen met psychische problemen.

Bekijk dit goed doel