Alle kleine beetjes helpen

Ten voordele van Kind, Ouders en Kanker (KOK)

Nieuwjaarsborrel door het 6eLeerjaar georganiseerd voor de ouders, leraren en leerlingen met rommelmarkt georganiseerd door het Oudercomité Basisschool De Goudenregen. De klassen zullen iets maken om te kunnen verkopen. De ouders kijken wat ze kwijt willen om te laten verkopen door het Oudercomité en het 6e leerjaar zorgt voor warme drank en lekkers. Dit alles voor en door de school, samen gezellig en voor het goede doel vzw KOK, Kinderen Ouders en Kanker!

Waarom dit goed doel?

Het zal je maar overkomen. Het hele gezin, je leven, alles op zijn kop. Het is zo mooi om die gezinnen te kunnen steunen. Alle kleine beetjes helpen!

Kind, Ouders en Kanker (KOK)

Als een kind kanker krijgt, dan heeft dit een grote impact op elk gezinslid. VZW KOK wil de angst en het verdriet bij hen milderen. In het ziekenhuis zorgen we voor speel- en knustelgerief zodat het kind zich niet verveelt. We kopen ook materiaal voor de Kanjerketting aan. Dit is een beloningsysteem voor kinderen met kanker. Na elk ondezoek of behandeling krijgen ze een speciale parel die ze dan toevoegen aan hun ketting. Elke parel staat symbool voor hun kracht en moed. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis organiseren we ontspannende gezinsactiviteiten. Lotgenotencontact wordt onder andere gestimuleerd via brussendagen en avonden voor ouders met een overleden kind.De gezinnen ontmoeten zo ook andere getroffen gezinnen en ze vinden veel begrip bij elkaar. De VZW heeft geen personeelskosten.

Bekijk dit goed doel