Alcatraz Metal Party

Ten voordele van MS-Liga Vlaanderen

Het Kortrijkse Alcatraz Metal Festival doet de Depart dan weer daveren op zijn grondvesten op vrijdag 20 december, met sets van onder andere Goe Vur In Den Otto, DJ Fleddy Melculy en Franky De Smet-Van Damme. De opbrengst gaat naar MS Liga Vlaanderen.

Waarom dit goed doel?

De opbrengst gaat naar MS Liga Vlaanderen.

MS-Liga Vlaanderen

MS-Liga Vlaanderen vzw is er in eerste instantie voor personen met MS (PmMS) en hun omgeving.

MS is een chronische, ongeneeslijke aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarbij ontsteking leidt tot schade aan zenuwbanen en hun omhulsel. Het ziekteverloop is moeilijk voorspelbaar en erg divers. Daarom wordt multiple sclerose ook wel de aandoening met 1000 gezichten genoemd.
De verschillende zichtbare en onzichtbare symptomen hebben een grote impact op de levenskwaliteit. Daarom zet MS-Liga Vlaanderen in op 7 verschillende pijlers: informeren, sensibiliseren, psychosociale begeleiding, financiële ondersteuning, lotgenotencontact, belangenverdedigingen en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

Door de unieke combinatie van professionele medewerkers en vrijwilligers is MS-Liga Vlaanderen vzw aanwezig in alle Vlaamse provincies en Brussel.

Bekijk dit goed doel