Alcatraz' El Presidio @ de Warmste Week

Ten voordele van MS-Liga Vlaanderen

Tijdens de Warmste Week openen we de gezelligste rockbar van Vlaanderen, de 'El Presidio' van Alcatraz Hard Rock and Metal Festival, op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk.
De 'El Presidio' staat voor sfeer, ambiance, goeie muziek en vooral bier in het juiste glas!
We hebben gekozen voor een enigszins lichtere versie met een uitgebreider aanbod, zoals cava, gluhwein, koffie,...
We zijn elke dag van de warmste week open van 12u tot middernacht.
De opbrengst gaat integraal naar ons goede doel, de MS Liga.

Waarom dit goed doel?

In België alleen al zijn er meer dan 12.000 personen met MS. Iedereen kent wel iemand die door deze vreselijke ziekte getroffen is.

MS-Liga Vlaanderen

MS-Liga Vlaanderen vzw is er in eerste instantie voor personen met MS (PmMS) en hun omgeving.

MS is een chronische, ongeneeslijke aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarbij ontsteking leidt tot schade aan zenuwbanen en hun omhulsel. Het ziekteverloop is moeilijk voorspelbaar en erg divers. Daarom wordt multiple sclerose ook wel de aandoening met 1000 gezichten genoemd.
De verschillende zichtbare en onzichtbare symptomen hebben een grote impact op de levenskwaliteit. Daarom zet MS-Liga Vlaanderen in op 7 verschillende pijlers: informeren, sensibiliseren, psychosociale begeleiding, financiële ondersteuning, lotgenotencontact, belangenverdedigingen en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

Door de unieke combinatie van professionele medewerkers en vrijwilligers is MS-Liga Vlaanderen vzw aanwezig in alle Vlaamse provincies en Brussel.

Bekijk dit goed doel