Aftrap actie Warmste Week

Ten voordele van Het Margrietje

Tijdens de opendeurdag zal er een stand staan waar wafels worden gebakken en verkocht t.v.v. Het Margrietje vzw.
Er zal ook een stand staan waar zelfbereide passata zal worden verkocht.
De gasten van Het Margrietje vzw maakten de voorafgaandelijke maanden wenskaartjes. Die worden ook te koop aangeboden.

Waarom dit goed doel?

Deze kleine vzw, die dit jaar 10 bestaat, wordt voornamelijk gedragen door haar bezieler en geestelijke vader Eddy Houttekier. Vanuit zijn ervaring in een woonzorgcentrum begon hij met persoonlijke en ambulante begeleiding op maat omdat hij ervan overtuigd is dat je met de juiste aanpak op maat, het beste uit ieder individu kan halen, wat ook zijn beperking is. Sinds september vorig jaar runt hij eveneens een kleinschalige dagopvang voor een beperkt groepje mensen met een mentale beperking of gedragsstoornis, of een combinatie van de 2 in een huiselijk en warm kader. Beperkt, om net garant te kunnen blijven staan voor een kwalitatieve begeleiding. Hierbij krijgt hij de nodige ondersteuning van een 3-tal gepassioneerde en opgeleide orthopedagogen.

Het Margrietje

Het Margrietje vzw biedt sinds 03/09/2018 naast ambulante zorgverlening ook dagopvang aan. Het is een kleinschalig project onder de naam 'Te Zinnes' wat zoveel betekent als "bij ons thuis".
Binnen 'Te Zinnes' bieden wij een zinvolle dagbesteding aan in een warme en huiselijke sfeer, voor personen met een mentale beperking.
Wij maken het verschil door heel bewust te kiezen voor een kwaliteitsvolle, individuele en flexibele dienstverlening. We werken met een beperkte groep, waarin alle deelnemers hun eigenheid kunnen bewaren. Dit jaar willen we een busje aankopen om onze logistiek wat beter te kunnen organiseren. Dat is niet alleen economisch maar ook ecologisch, want nu moeten we vaak met meerdere wagens rijden om iedereen op zijn plek te krijgen. Ook voor onze daguitstappen en voor de bereikbaarheid van onze vakantiebestemmingen zou dit een verbetering zijn.

Bekijk dit goed doel