Afterscool Kids Grote Radio Benefiet Show

Ten voordele van Ne(s)t

We zijn een dorp bestaande uit twee landen, twee gemeenten, twee totaal verschillende schoolsystemen en een internationaal radio stationnetje waar veel kinderen als hobby radio maken en die graag iets op hun eigen manier willen terug doen voor mensen! Daarom hebben de Belgische en Nederlandse kids bij ons station de handen in een geslagen voor geld in te zamelen voor het Nederlandse 3Fm Serious Request tegen Mensenhandel en voor het Vlaamse de Warmste Week van Studio Brussel! en ons goed doel daar is Ne(s)t
Wat gaan we doen:
Vanaf december staat er bij veel winkels in ons dorp donatie boxen waar mensen kleingeld in kunnen doen, ook staat er vanaf december op een Nederlandse en een Vlaamse school in ons dorp een statiegeld bonnen box waar leerlingen en ouders hun statiegeld bonnetjes in kunnen doen
en op 18 December is er een kerst concert na dat kerst concert gaan we met de pet rond
en op zondag 22 december is onze grote benefiet radio show midden in het dorp!

Waarom dit goed doel?

De kinderen van ons radio programma vinden het heel erg dat dit soort praktijken gebeuren en willen graag hun steentje bijdragen om zoveel mogelijk geld in te zamelen om de mensen handel te stoppen!

Ne(s)t

De vzw zorgt voor minderjarige meisjes en jongens die in de kinderprostitutie worden gedwongen door vrienden/familie of vreemden, ze vallen dus onder het officieel statuut mensenhandel.Onze doelgroep zijn minderjarigen jongens en meisjes die we opvangen en begeleiden, in bestaande centra zijn de faciliteiten er niet op voorzien om deze slachtoffers op een juiste manier op te vangen en te ondersteunen.
Via Ne(s)t kunnen we deze minderjarige kinderen helpen om terug kind te worden en om hun ervaringen te verwerken, bijstaan tijdens verhoren van de politie, rechtbanken en advocaten.

Door in een huiselijke sfeer tot rust te komen en hun verdriet en problemen te delen met andere slachtoffers en hulpverleners, vrijwilligers zijn we momenteel op spoor van nog een 25 andere slachtoffers die nog in dit milieu vastgehouden (valt onder gijzeling) en misbruikt worden (tot 15 x per dag verkracht), als ze dit niet doen worden ze afgeslagen, verbrand, verslaaft gemaakt aan harddrugs en alcohol.

Bekijk dit goed doel