Actie Film Fest Gent voor kankeronderzoek n.a.v. première 'All of Us' op Film Fest Gent 2019

Ten voordele van CRIG-fonds

Filmbezoekers konden/kunnen bij online aankoop van een tickets voor festivalfilms (dus niet enkel voor de film 'All of Us', waaraan de inzameling werd opgehangen) doneren voor het CRIG (kankeronderzoek UGent). Bovendien loopt de geldinzameling door tot 24 december, want Film Fest Gent organiseert ook jaaractiviteiten.

Waarom dit goed doel?

Samen met de première van 'All of Us' (een film over het verwerkingsproces van een kankerdiagnose, van Gents regisseur Willem Wallyn) tijdens het afgelopen Film Fest Gent 2019 organiseerde Film Fest Gent een inzamelactie voor het Cancer Research Institute Ghent (CRIG). Bij online ticketaankoop konden mensen doneren. De mogelijkheid om te doneren loopt door tot 24/12, want ook los van het festival kunnen mensen tickets kopen voor jaaractiviteiten. De film 'All of Us' gaat begin januari in release in de bioscoop.

Waarom het CRIG? Eén op de drie mannen en één op de vier vrouwen in België krijgt een kankerdiagnose vóór zijn of haar 75ste verjaardag. Hoewel kankeronderzoekers de voorbije decennia belangrijke successen hebben geboekt, zijn de mechanismen achter het ontstaan van kanker en de ontwikkeling van de ziekte nog niet volledig ontrafeld. Bij elke online ticketaankoop konden onze festivalbezoekers een donatie doen voor het CRIG, en zo mee de strijd aangaan tegen kanker.

CRIG-fonds

De vzw CRIG-fonds werd opgericht om het kankeronderzoek aan de Universiteit Gent en het UZ Gent te ondersteunen. Het ‘Cancer Research Institute Ghent’ of kortweg CRIG brengt alle Gentse kankeronderzoekers samen zodat er sneller en efficiënter impactvol onderzoek kan gedaan worden. Dagelijks zijn meer dan 400 onderzoekers en experten in de weer, elk vanuit hun eigen discipline: van artsen en biologen tot bioinformatici en ingenieurs. CRIG bouwt bruggen tussen deze onderzoekers, maar doet nog meer! CRIG zet hard in op de kankeronderzoekers van de toekomst door het financieren van veelbelovend onderzoek en het organiseren van gespecialiseerde cursussen, lezingen en netwerkmogelijkheden. En omdat kanker iedereen aanbelangt, maakt CRIG komaf met ivoren torens om u te informeren over kankeronderzoek! Meer info over CRIG, onze verwezenlijkingen en hoe u ons kunt steunen, is te vinden via www.crig.ugent.be of onze sociale mediakanalen LinkedIn, Facebook en Twitter (@crighent).

Bekijk dit goed doel