Achterklap - de warmste wandeling

Ten voordele van Cherut

Voor De Warmste Week van Studio Brussel ontwikkelde ik een nieuwe wandeling langs goede doelen in Antwerpen. Tijdens De Warmste wandeling loop je van het Astridplein naar de Kammenstraat en verken je de buurt rond het station en de Universiteit Antwerpen. Onderweg hoor je persoonlijke verhalen over de initiatiefnemers van de liefdadigheidsorganisaties.

Waarom dit goed doel?

Afgelopen jaar maakte ik een tour GRL PWR, rond straffe madammen in Antwerpen en kwam ik in contact met Johanneke van Cherut Belgium. Ik heb veel bewondering voor het werk dat zij verricht.

Cherut

Cherut Belgium zet zich in voor vrouwen in de prostitutie en slachtoffers van mensenhandel. Vrijwilligers zijn aanwezig in prostitutiebuurten als straatwerkers en er is een inloophuis waar er op een familiale manier op allerlei gebied ondersteuning wordt gegeven en vrouwen deel uit maken van de werking. Daarnaast is er professionele hulpverlening zoals gesprekken met een maatschappelijk werker, opvangmogelijkheden, praktische ondersteuning, werkervaring opdoen enz. Traumaverwerking en (re)integratie staan centraal in onze werking. Cherut staat voor vrijheid om te kiezen, dat er een keuze komt waar er eerst geen keuze was en ook de nodige ondersteuning om ook echt een andere toekomst op te bouwen.

Bekijk dit goed doel