Academie for Life

Ten voordele van Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Brussel

De leerlingen Muziek, Woord, Dans van de academie van Herne organiseren huiskamerconcerten voor de vzw Nu praat ik erover. Boek een concert en steun ons project. Naast de huiskamerconcerten organiseren wij open lessen for life en op 18 december sluiten wij af met Singing Christmas. Samen kerstliederen zingen met onze pop up academieband.

Waarom dit goed doel?

Omdat wij denken dat de vzw Nupraatikerover onze centjes goed kunnen gebruiken om hun schitterende werking meer bekendheid te geven.

Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Brussel

Het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Brussel is een hulpverleningscentrum met de overheidsopdracht hulp te bieden in situaties van kindermishandeling.

Een kerntaak is de chatbox Nupraatikerover. Deze unieke chatbox richt zich op jongeren die slachtoffer of getuige zijn van misbruik of mishandeling. Deze jongeren durven of kunnen er veelal niet over spreken. Daardoor worden hun problemen groter en de gevolgen zwaarder. Nupraatikerover is een laagdrempelig aanbod van professionele hulpverlening enig in Belgiƫ. Doordat jongeren anoniem, gratis en op hun tempo hun verhaal kunnen brengen vallen er drempels weg en staan ze niet meer alleen. De chatbox wordt bemand door professionele hulpverleners met expertise in de problematiek.

Bekijk dit goed doel

Video's