ABADÁ-Capoeira 4 LIFE EN INCLUSIE

Ten voordele van Stan - Trefpunt Verstandelijke Handicap

Onze jaarlijkse actie concentreert zich dit jaar op het speelse en muzikale aspect van capoeira waarbij we iedereen proberen te betrekken en kleine wedstrijdjes organiseren voor wie zich het beste inzet en bijv. een ander helpt om samen de eindstreep te halen. Deelname aan de wedstrijd is via verkoop van lotjes tvv STAN. Een ieder kan een lotje voor zichzelf kopen maar wat nog leuker is, iemand anders kan voor jou een lotje kopen om je aan te moedigen mee te doen. Bijv. wie kan het beste een bepaald dier imiteren zoals een gordeldier, een schorpioen, een slang, een beer. Wie doet het beste de ginga, trommelt het mooist op de pandeiro of atabaque. De bedoeling is om de personen aan te moedigen om te proberen om een capoeira beweging te maken, mee te zingen, mee te spelen en zo op een inlcusieve manier iedereen te betrekken om zo ervoor te zorgen dat ieder het gevoel heeft er bij te horen, een basisgevoel dat immens belangrijk is. Er zal ook een kleine tombola zijn tvv STAN.

Waarom dit goed doel?

We wensen onze werking van capoeira voor personen met een verstandelijke handicap meer bekendheid te geven binnen deze doelgroep en hen eens flink in de spotlights te zetten omdat zij het gewoonweg verdienen.

Stan - Trefpunt Verstandelijke Handicap

Beter leven met een verstandelijke handicap? Het kan. In een samenleving waar er plaats is voor iedereen. Trefpunt Stan is een organisatie waar mensen met een verstandelijke handicap en hun gezinnen met vereende krachten naar zo’n samenleving streven.

Personen en gezinnen die leven met een verstandelijke handicap komen niet zelden onder druk te staan in hun moeizame zoektocht naar geschikte ondersteuning en een goed evenwicht tussen hun hun job en hun gezin. En dan is het dikwijls ook nog lang wachten op de nodige zorgbudgetten.

Door zich bij Trefpunt Stan aan te sluiten kunnen zij de nodige kracht opdoen om de uitdagingen waarvoor zij staan beter aan te kunnen.

- Bij Stan kunnen mensen met een verstandelijke handicap en hun gezinnen zich samen met lotgenoten ontspannen.
- Stan is een ideaal platform om ervaringen uit te wisselen.
- Stan deelt zijn eigen ervaring en kennis.
- Stan verdedigt de belangen en rechten van mensen met een verstandelijke handicap.

Bekijk dit goed doel