A COLLAGE A DAY

Ten voordele van Sjarabang vzw

Mijn naam is Martine Jansen en ik ben dagelijks bezig met ontwerpen en creëren. Het lag dan ook voor de hand dat dit project in het teken van kunst moest staan.
Zo is het idee 'A collage a day' ontstaan. 365 dagen, 365 collages. Die worden elk verkocht voor een prijs van 50 euro/stuk. Zo hoop ik een mooie som te verzamelen voor de warmste week. Ik wil hier mensen letterlijk 'warm' maken om een kunstwerkje aan te kopen voor zichzelf of om te schenken aan iemand (verjaardag, jubileum, feest).

Met de actie 'A collage a day' breng ik een klein beetje kunst naar de mensen die het goede doel willen steunen en daarmee ook rechtstreeks meer kunst aan Sjarabang schenkt, een organisatie die creativiteit en kunstbeleving naar een groep mensen brengt met een beperking of die (nog) geen plaats in het reguliere kunstonderwijs vinden.

Waarom dit goed doel?

Als beeldend kunstenaar draag ik een warm hart naar een organisatie die kunst en creativiteit naar mensen brengt. Daarom kies ik Sjarabang vzw.

Sjarabang vzw

Sjarabang brengt mensen met en zonder beperking samen in een gezamenlijke interesse, nl. kunst en creativiteit.
In ons vrije atelier kan iedereen komen schilderen, weven, tekenen, ... .
Daarnaast organiseren we ook workshops rond allerlei thema's of technieken of komen we op verplaatsing een workshop op maat geven!
Regelmatig brengen we met ons inclusieve theatergezelschap een nieuwe productie. Ondertussen hebben we ook een inclusief koortje én dansgezelschap.
We organiseren jaarlijks een nationaal
kunstenfestival "Kunstproeven" voor meer dan 1000 deelnemers met een verstandelijke of
meervoudige beperking.
Onze doelgroep kan eveneens genieten van creatieve vakanties in binnen- en buitenland.

Bekijk dit goed doel