50 jaar samen

Ten voordele van Koninklijk Instituut Woluwe MFC

Op 15/11/2019 waren mijn man en ik precies 50 jaar samen. Dit wilden we vieren met familie en vrienden. We organiseerden op die dag een feest voor een 100-tal genodigden. In plaats van bloemen of cadeautjes vroegen we hen een bijdrage te storten voor De Warmste Week. Op het einde van de avond lieten we iedereen stemmen voor één van drie goede doelen die wij op voorhand hadden geselecteerd. Tot onze grote vreugde kwam het Koninklijk Instituut Woluwe als winnaar uit de bus.

Waarom dit goed doel?

Vroeger werkte ik als leerkracht en later directeur op het Mater Dei-Instituut in Sint-Pieters-Woluwe. Daar kregen we regelmatig leerlingen van het KIW die in een "gewone" school hun humanioradiploma wilden halen. Ik heb altijd veel respect gehad voor deze leerlingen die door hun aanwezigheid alleen al een verrijking waren voor de doorsnee-leerlingen.
Van onze leerkrachten vroegen ze natuurlijk extra inzet (en dit in een tijd toen er van M-decreet nog geen sprake was). Gelukkig kregen we steun van het KIW o.v.v. tips van hoe we met deze leerlingen individueel moesten omgaan, maar ook materiële steun, zoals bv. aangepaste leesapparatuur.
Ik was dan ook heel blij toen we bij onze actie de aanwezigen lieten kiezen uit drie plaatselijke goede doelen en de meerderheid spontaan voor het KIW koos.

Koninklijk Instituut Woluwe MFC

Onze organisatie is een orthopedagogisch centrum voor kinderen en jongeren met gehoor- en/of visuele problemen en/of autismespectrumstoornissen.

We bieden naast onderwijs ook begeleiding aan in de vorm van verblijf of dagopvang.

Bekijk dit goed doel