50 jaar De Bierschuur

Ten voordele van Care for Joy

De genodigde klanten van De Bierschuur drinken en genieten van (h)eerlijke Oosterse aperobordjes als steun voor Care for Joy. Alle opbrengsten gaan integraal naar de Nomadenkinderen in de Himalaya.

Waarom dit goed doel?

Tijdens haar reizen door het Oosten zag Helga Peeters van de organisatie Anubhuti de nood aan creatieve vorming voor kinderen. Vooral zij die in afgelegen gebieden wonen missen op een bepaalde manier de toegang tot allerlei creatieve activiteiten. En zo missen ze ook een deel kennis over de wereld. Ze wou hen een trots gevoel geven over hun eigen cultuur zodat ze niet uit hun omgeving zouden wegvluchten naar de stad of het buitenland. Met het geld dat deze vereniging verzamelt wordt aan kansarme kinderen in het Oosten steun geboden vanuit het Westen. Gedurende vele jaren werden talrijke waardevolle contacten opgebouwd. Care for Joy wil iets duurzaams teruggeven aan de gastvrije bevolking van India in de Himalaya en van Nepal.

Care for Joy

In het Oosten geeft CFJ kleur aan de ontwikkeling van de nomadenkinderen door onderwijs. Dit doen we door een brug te bouwen tussen de school en het biotoop van de nomaden die er leven op zeer hoge hoogte in de Himalaya, met als doelstelling niet te vervreemden van hun eigen zeer waardevolle cultuur wanneer ze op de kostschool zijn en zo plattelandsvlucht te voorkomen. In het Westen organiseert CFJ inleef-weken in de scholen met als doelstelling de kinderen in het Westen kennis te laten maken met de levenswijze van nomadenkinderen in de Himalaya.

Bekijk dit goed doel