4.6 steunt Bednet

Ten voordele van Bednet

Klas 4.6 gaat op vrijdag 20 december wafels verkopen op school en in Pelt ten voordele van Bednet. Een leerling uit onze klas lijdt aan een chronische aandoening en moet nog een zware operatie ondergaan verder in het jaar. Hij volgt nu al vaak les via Bednet omdat het infectiegevaar te groot is. Dankzij Bednet blijft onze klas toch compleet.

Waarom dit goed doel?

Een leerling uit onze klas lijdt aan een chronische ziekte, waardoor we in de klas een installatie van Bednet hebben. Op die manier is onze klas toch compleet.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel