4 x 4 !

Ten voordele van SOS Syrian Children

4 X 4!
4 acties van het 4de leerjaar b van de Sint-Vincentiusschool te Melle!
Een veiling gekoppeld aan een rostpot, een MARKT-koeken-chocomelk-koffieverkoop, een SPEELPLAATS-draairad-visspel, een marktkwisje met knuffels en muziek.
Alle activiteiten hebben we zelf bedacht, zelf voorbereid, zelf geknutseld en gaan we zelf uitvoeren... met een klein beetje hulp van onze meester.😁
School, markt en thuis worden aangesproken om mee...TE DOEN!
We proberen onze schoolgenoten, hun familie en vrienden Ă©n de mensen van onze gemeente Melle te overtuigen om iets te doen tegen dit onrecht.
Mellenaars, laat jullie horen en zien!

Het visspel op school was al meteen een succes! Zodanig zelfs dat er enkele klassen niet meer konden ddelnemen... jammer, maar volgend jaar zorgen we voor meer.. vis! Dank u wel, schoolvrienden!
Woensdagavond wordt spannend: onze allereerste veiling in 4b. De zenuwen staan echt wel gespannen, hoor... maar de biedingen online beloven!

Waarom dit goed doel?

Wij zijn de kinderen van een 4de leerjaar te Melle. (Sint-Vincentiusschool)
Er is een directe link met de organisatie omdat er mama's van kinderen op school daaraan meewerken en zelf ook acties ondernemen. Wij wilden een actie doen voor kinderen, zoals wij, met dezelfde leeftijden... maar, met minder mogelijkheden op dit moment. Kathleen en Katrien, de mama's, hebben ons reeds in het verleden overtuigd van de goede werking en de mooie resultaten.

SOS Syrian Children

SOS Syrian Children biedt hulp aan kinderen in Aleppo en Idlib. De vzw werkt samen met partners ter plaatse die signaleren waar er nood is. Wij sturen hen geld, zij kopen aan en delen uit. Deze manier van werken is vlug, efficient en goedkoop. Alle medewerkers werken op vrijwillige, onbezoldigde basis, zonder rekening te houden met religie, etniciteit of politieke gezindheid. De oorlog woedt in Idlib nog steeds in alle hevigheid, wat humanitaire hulp quasi onmogelijk maakt. Met het geld van de MFL acties willen we, zoals de vorige jaren, de kwetsbaarste kinderen voedsel, melkpoeder, water, kledij schenken. We broeden op een groter project, zoals de opstart van een naaiatelier, zodat Syrische gezinnen in zelfonderhoud kunnen voorzien. Maar dat kan pas wanneer de conflictsituatie iets meer gestabiliseerd is. Zolang dat niet het geval is blijven we ons op focussen op de bedeling van de allergrootste en primaire noden van de kinderen in Idlib en Aleppo.

Bekijk dit goed doel

Video's