3M ers voor brein

Ten voordele van Brein Instituut vzw

We gaan lopen, opruimen, boodschappen noteren, naar theater, maar ook gewoon wijn, wafels, T-shirts, petjes en ... verkopen. Collega's zijn vrij om nog andere activiteiten te organiseren. Tevens worden op het bedrijf , niet enkel Brein, maar ook andere gekozen goede doelen voorgesteld op al onze info schermen.

Waarom dit goed doel?

Een van onze collega's is helaas overleden ten gevolge van. We hebben dan ook hiervoor gekozen ter nagedachtenis. Werd aangebracht bij onze 3M club door zijn collega's

Brein Instituut vzw

Brein Instituut vzw werd in 2016 opgericht door Prof. Christine Van Broeckhoven met als doel: de communicatiekloof tussen de maatschappij en het wetenschappelijk onderzoek naar dementie zoals de ziekte van Alzheimer te dichten en fondsen te werven ter ondersteuning van het onderzoek.
Door haar contacten met patiƫnten, familieleden en mantelzorgers stelde Christine vast dat er veel vraag is naar informatie. Via Brein Instituut gaan wetenschappers in gesprek met de mensen en vertalen de wetenschappelijke bevindingen naar toegankelijke informatie.
Uniek is dat de wetenschappers rechtstreeks communiceren vanuit het labo. De vzw wil er zijn voor iedereen die informatie wenst of die het wetenschappelijk onderzoek wilt ondersteunen.

Bekijk dit goed doel

Video's