24uren sorteermarathon

Ten voordele van Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Op 21 december starten we om 11 uur met 35000 kg dopjes te sorteren, dit gedurende 24uur. Deze dopjes worden verkocht aan een recyclagebedrijf en met de opbrengst wordt een puppy opgeleid tot blindengeleidehond door het Belgisch Centrum voor geleidehonden. Inschrijven kan vanaf 8 december om 24 uur op www.ternatdoptmee.be

Waarom dit goed doel?

Nood aan meer blindengeleidehonden, mensen staan vaak te lang op de wachtlijst.

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Elk onderdeel van de opleiding is voor ons uitermate belangrijk. Zo selecteren we onze pups zorgvuldig, voorzien we hen van een vakkundige opleiding en zorgen we voor blijvende nazorg.

De vraag naar geleidehonden is zeer groot. In Belgiƫ krijgen 2 personen op 100 te maken met een vorm van slechtziendheid, zoals een verlies in gezichtsscherpte of een verlies van een deel van het gezichtsveld. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden stelt de blindengeleidehonden gratis ter beschikking aan personen met een visuele beperking.

Een geleidehond is voor vele blinde en slechtziende personen een steun en toeverlaat. De hond draagt bij tot de integratie in onze 'ziende' maatschappij en geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Bekijk dit goed doel

Video's