24u naaimarathon - naaiSTERsforlife

Ten voordele van Berrefonds VZW

Op 19 en 20 oktober 2019 organiseren we , voor de tweede maal, een wachtebeekse naaimarathon.24u lang, van 10u tot 10u, zetten we de deuren open voor naaisters, creatieve helpers, helpers voor de catering en supporters! We maken hemdjes, wikkeldekentjes, sleutelhangers, no-waste groenten- en fruitzakjes, gebreide en gehaakte regenboogdekentes,... We gaan, gedurende 24u, voor een mix van creativiteit en gezelligheid. De volledige 24u worden gedragen en volbracht door de helpende handen van vele vrijwilligers. Warmte boven alles dus! Naast vele afgewerkte stuks, hopen we ook een mooi centje bijeen te sparen voor het berrefonds!

Waarom dit goed doel?

Omdat wij zelf sterrenouders zijn en ik mij al enkele jaren als vrijwilliger inzet voor het berrefonds. Omdat we de mensen van het berrefonds een heel warm hart toedragen en we vinden het geweldig wat zij doen. We willen mee ondersteuning bieden aan lotgenoten en willen op deze manier ook de werking van het berrefonds, zowel creatief als financieel , een duwtje in de rug geven.

Berrefonds VZW

Het Berrefonds is een VZW die ouders ondersteunt die hun kindje verloren hebben vanaf tijdens de zwangerschap tot 12 jaar. Met de herinneringskoffertjes en koesterkoffers zorgen ze ervoor dat ouders kunnen kindje levenslang kunnen koesteren. De inhoud van een koffer is zorgvuldig samengesteld en bevat materiaal om laatste herinneringen vast te leggen en het rouwproces aan te vatten. Voor de allerkleinsten is er de mogelijkheid om ook op maat gemaakte kledij en een dekentje te kiezen naar wens van de ouders. Een koffertje is niet alleen een manier om de ouders te ondersteunen, maar ook een tool voor vroedvrouwen of verpleegkundigen om het verdriet en afscheid bespreekbaar te maken.
Met de koffers en het Koesterhuis in Antwerpen als uitgangspunt zet de vzw ook in op tal van verbindende activiteiten.
Zo organiseren ze op regelmatige basis activiteiten waar ouders en hun omgeving ruimte krijgen om op een hoopvolle manier om te gaan met verlies.
Kortom 1 grote warme familie.

Bekijk dit goed doel