24u Basket for Life

Ten voordele van Ichthyosis België vzw

We beginnen op zaterdag 21 december om 13u en we spelen de klok rond tot zondag 13u. Met telkens andere wedstrijden. Van de u10 tot Dames Senioren en ook G-Basket. Zo goed als alle leeftijden komen aan bod. De infrastructuur krijgen we gratis van de gemeente Laarne, de inkom bedraagt 5€ per wedstrijd. Ook met de cafetaria hebben een afspraak dat een deel naar het goede doel, en er komt een foodtruck die ook een een deel afstaat.

Waarom dit goed doel?

Omdat ik deze huidziekte zelf heb, en in een zware vorm. Bovendien is deze aandoening ongeneeslijk en wordt er zelden aandacht aan besteed. Ook voor deze mensen mag er eens een flinke dosis 'gewarmsteweekt' worden.

Ichthyosis België vzw

De vzw zorgt voor ervaringsuitwisseling tussen patiënten, familie en betrokkenen van mensen met de erfelijke, aangeboren huidaandoening Ichthyosis. Deze zeldzame huidaandoening kent nog geen enkele genezing. De behandeling bestaat momenteel uit de hydratie van de huid door middel van veelvuldig dagelijks smeren van allerhande producten die niet worden terugbetaald door de mutualiteit. Tweejaarlijks wordt er een bijeenkomst georganiseerd met gespecialiseerde dokters. Vermits er geen oplossing voorhanden is, vormt ervaringsuitwisseling een cruciaal onderdeel om de nodige zorg te kunnen voorzien. In het tussenjaar wordt iedereen uitgenodigd voor een familieuitstap. Alle inspanningen voor de vzw gebeuren louter op vrijwilligersbasis.

Bekijk dit goed doel

Video's