1ste Warmste Quiz Bpost "Meetjesland"

Ten voordele van Hartekamp

Op deze quizavond worden 25 ploegen van 4 personen toegelaten die gedurende deze avond tijdens de 10 rondes vragen/linken/muziek/... voorgeschoteld krijgen.
Op het einde van de avond krijgt iedere deelnemer een klein prijsje meestal verkregen door sponsering van lokale bedrijven
De eerste drie winnende ploegen krijgen een iets grotere prijs. Vanaf ploeg vier voorzien wij via sponsering soortgelijke prijsjes.
De volledige opbrengst( na aftrek van gemaakte onkosten) van deze avond wordt geschonken aan VZW Hartekamp.
Hopelijk laten de inwoners van het Meetjesland hun warmste hart zien en wordt veel drank genuttigd deze avond.

Waarom dit goed doel?

Ikzelf heb een zoon met een beperking en ondervond in het verleden hoe moeilijk het is voor deze jongeren om aan te sluiten bij verenigingen en/of op kampen met "gewone kinderen of jongeren" . Meestal staan zij aan de zijlijn of vinden moeilijk toegang tot de leefwereld van deze jongeren.
In mijn thuis hadden wij het vroeger niet breed en op vakantie gaan met de jeugdbeweging of op vakantie met de mutualiteit bleef beperkt tot een éénmalige activiteit. Elk jaar kon maar één van de kinderen op vakantie.
Vandaar onze keuze om een actie op poten te stellen voor de kinderen die zich ongewild in dergelijke situaties bevinden.

Hartekamp

Alle kinderen kijken uit naar die langverwachte vakantie. Ook bijzondere kinderen: kinderen met een beperking, kinderen die langdurig ziek zijn of kinderen die het sociaal moeilijk hebben. Ook zij willen graag op avontuur; chillen met vriendjes, broers, zussen en kattekwaad uithalen.

Hartekamp organiseert een jaarlijks zomerkamp, weekends en uitstappen voor kinderen die dagdagelijks medische zorgen nodig hebben. Wij bezorgen hen een onvergetelijke vakantie waar ze energie uithalen, grenzen verleggen en soms jaren later nog over spreken. Niet hun ziekte of handicap staat centraal, maar wel het zorgeloos plezier maken, met “gelijkgestemde” vriendjes.

Bekijk dit goed doel