1ste Kerstmarkt Denderhoutem

Ten voordele van Bednet

Gedurende de koude winteravonden leek het ons niet meer dan opportuun om wat warmte naar de mensen van het dorp en omstreken te brengen.
Een kerstmarkt kon dus niet ontbreken.
Het Pastorijplein werd omgetoverd tot een heus wintertafereel.
Een vijftiental kraampjes met heerlijke jenever, cocktails, chocolademelk, cava, wafels, pensen, snoepjes, bieren, gadgets van kerst vrolijkten ons dorpsplein op.
Naast het podium waar 'be NAked' ons de nacht inzong, stond dan ook nog de tent van de kerstman en zijn elfje.
Een zeventigtal kinderen brachten hem een bezoekje en ontvingen een heuse zak met lekkernijen en verrassingen.

Waarom dit goed doel?

Wij kozen voor bednet omdat we het een goed initiatief vinden dat jongeren tijdens een lange ziekteperiode toch nog de lessen kunnen volgen en vooral het contact met de vriendjes van de klas kunnen bewaren.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel