1969

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

In mijn jubileumjaar, geboren in 1969, heb ik een aantal acties ondernomen om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker.

Vele feestjes en BBQs, maar dan alle cadeaus / giften enkel voor het goede doel.

Hoogtepunt was een fietsklim op de Mont Ventoux waarbij iedereen me kon sponseren.

1969, de maanlanding, Merckx zijn eerste ronde van Frankrijk en moi, en laat me die drie zaken mooi samengebracht hebben op de Mont Ventoux.

Waarom dit goed doel?

Dit jaar is een jubileumjaar voor mij, ik ben namelijk 50 geworden en heb dit jaar wat kracht bijgezet door activiteiten te organiseren voor het goede doel. Mijn actie bij Kom op tegen Kanker noemt 1969 en ik wil ze graag linken met jullie. Ik heb de laatste jaren een aantal dierbaren verloren aan Kanker en heb momenteel een paar vrienden die vechten. Dus alles speciaal voor hen. Ik sluit mijn actiejaar af met een voettocht naar Kortrijk op 21 december.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel