17uur van Vives

Ten voordele van Bednet

17 uur lang organiseren we activiteiten op school. Voor sommige activiteiten vragen we geld en dit gaat dan volledig naar Bednet. Enkele voorbeelden zijn: een ontbijt, spaghetti over de middag en 's avonds, een kerst- en rommelmarkt,...

Waarom dit goed doel?

Wij zijn twee studenten uit Vives Torhout en studeren allebei voor leerkracht. Als toekomstige leerkrachten vinden wij het heel belangrijk dat iedereen recht heeft op goed onderwijs!

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel