1000km fietsen tegen kanker

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Tijdens de Kerstmarkt in Hoeilaart mag iedereen mee komen fietsen op rollen om in totaal 1000km te fietsen. Ook voor de kinderen is er wat te beleven in een Kindjeskoers en fietsmolen. Verder is er doorlopend live muziek van en met Hoeilanders, dit alles met wat eten en drinken. Als het lukt willen we de Hoeilanders ook aanmoedigen om zelf andere initiatieven te nemen voor de Warmste Week. Zo kunnen we er ook een slotevent van maken van alle initiatieven voor de Warmste Week in Hoeilaart.

Waarom dit goed doel?

Heel wat familieleden, vrienden en kennissen hebben te maken gehad met kanker. Twee jaar terug organiseerden we de eerste keer deze actie. het was niet alleen fijn om wat te doen voor Kom op tegen kanker, maar het was ook zo'n fijne ervaring voor ons, maar ook voor de vele deelnemers, dat we er dit jaar terug voor gaan. We doen wat voor het goede doel, we brengen mensen bij elkaar, we fietsen en maken plezier. Moet toch niet meer zijn...

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel