100% handmade by Lizzy

Ten voordele van Doof & Jong Vlaanderen

Een jaar geleden heb ik een basiscursus gevolgd ‘voor de eerste keer achter de naaimachine’.
Gebeten door de naaimicrobe wil ik op deze manier mijn actie waarmaken.
Koop een leuk, fleurig zakdoekenhoesje en steun zo doof & jong Vlaanderen.
De hoesjes zijn gemakkelijk voor in de boekentas, luiertas, handtas of in de auto.
1 pakje kost €6,00
Verschillende afhaalpunten:
Kruisem (Lozer), Deinze (Astene), Melle

Bestellen kan via:
liesbeth.fabel@gmail.com
Of
0472/74.49.71

Waarom dit goed doel?

Doofheid zit bij ons in de familie.
Mijn grootouders zijn beiden doof, mijn broer is zwaar slechthorend.
Als kind ging ik vroeger altijd mee met mijn ouders, zus en broer naar activiteiten in de dovengemeenschap en ODOK (vereniging van Ouders voor DOve Kinderen)
De meeste dove kinderen hebben horende ouders die niet allemaal Vlaamse Gebarentaal (VGT) kennen.
Daarom vind ik het zo belangrijk om deze actie te steunen zodat ze activiteiten voor jonge kinderen en hun broers en zussen kunnen blijven organiseren en de kinderen op deze manier VGT leren.

Doof & Jong Vlaanderen

Doof & Jong Vlaanderen vzw is een organisatie voor dove, slechthorende en gebarentalige kinderen en jongeren. Doof & Jong wil dove en slechthorende kinderen en jongeren samenbrengen in een vrijetijdsaanbod in Vlaamse Gebarentaal zodat ze een sterke identiteit kunnen vormen en hun sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen. In de huidige maatschappij groeien de meeste dove en slechthorende kinderen op in een horend gezin, en integreren zij vaak in het reguliere onderwijs. Doof & Jong vindt het echter van essentieel belang dat deze kinderen en jongeren via vrijetijdsactiviteiten ook in contact komen met dove of slechthorende leeftijdsgenoten om kennis en ervaringen uit te wisselen. In dit licht organiseert Doof & Jong, alsook de jeugdwerkingen onder Doof & Jong, jaarlijks verschillende soorten activiteiten om contacten tussen dove en slechthorende kinderen en jongeren te bevorderen.

Bekijk dit goed doel